• Kategori
 • Varighed
  75 minutter
 • Sal
  Talentsal, unummererede pladser, stolerækker
 • Producent
  Teatergrad
 • Billetpriser
  90 - 180 kr.
Køb billet Tilkøb

DRØMMEN – Velfærd, Virkner og Krag

I et fly mod Sydfrankrig sidder to danske kendisser adskilt så langt fra hinanden, som man nu kan i et fly i 1959. På trods af deres berømmelse forsøger de at forblive anonyme. Faktisk skal ingen se dem sammen – og slet ikke de stjålne blikke, de deler i luften, mens Europa ligger for deres fødder.
Deres intense kærlighed afsløres, og for at tage pressen i forkøbet inviterer de paparazzi-korpset til et stort bryllup i Sydfrankrig.

Forestillingen er et portræt af Danmark fra de vilde 60’ere og frem til EF-afstemningen i 1972 med afsæt i Helle Virkner og Jens Otto Krags ægteskab.
En musikalsk forestilling om kærlighed, magt og vores fælles fortid, der stiller spørgsmål til, hvordan nutidens samfundskontrakter og velfærdsidealer ser ud.

“DRØMMEN – Velfærd, Virkner og Krag” er en musikdramatisk fortælling om Danmarks udvikling til et velfærdssamfund, hvor kvinder forlader køkkenet, og idealer om lighed vokser. Fra forarmet landbrugsland til moderne industrisamfund med frihedsidealer, selvrealisering, fri sex, hash og frihed fra autoriteter. Historien går frem til underskriften på en samfundskontrakt baseret på socialdemokratiske idealer om lighed.

Medvirkende: Lise Lauenblad, Rolf Hansen, Malou Takibo, Pelle Nordhøj Kann

Dramatiker: Thomas Markmann

Instruktør: Stine Schrøder Jensen

Komponist: Martine Madsen

Scenograf: Nikolaj Heiselberg Trap

Koreograf: Gunilla Lind

Dramaturg og Kreativ Producent: Christine Worre Kann