• Kategori
 • Varighed
  110 minutter med pause
 • Sal
  Energi Salen
 • Aldersgrænse
  Fra 15 år
 • Producent
  Randers Teater
 • Billetpriser
  90 - 180 kr.
Køb billet Tilkøb

Frøken Jensens Kogebog

Med fem skuespillere og to musikere på scenen fortæller musikforestillingen ”Frøken Jensens Kogebog” historien om, hvordan en forældreløs pige fra Randers arbejder sig op og bliver en populær madskribent og ambitiøs forretningskvinde. Samtidig holder hun hus for den bedsteborgerlige Mechior-familie, hvor hun udvikler et livslangt venskab med husets herre og bliver bonusmor for hjemmets fem musikalske børn. Med Frøken Jensens kærlighed og økonomiske støtte i ryggen, ender bonussønnen, Lauritz, som verdenskendt operastjerne.

Vi gør opmærksom på, at der ikke kan købes billetter til abonnementspris til “Frøken Jensens Kogebog” i forsalg. Købet tæller dog stadig med i abonnementsordningen i sæson 24/25.

Der er nummererede pladser. Billetter til kørestolspladser og ledsagerbilletter købes ved henvendelse til billetkontoret.

Frøken Jensens kogebog er stadig i dag den bedst sælgende kogebog nogensinde i Danmark. Men de færreste kender kvinden bag bestselleren: Kristine Marie Jensen – en forældreløs pige fra Randers, der bliver husholderske for den meget musikalske Melchior-familie i deres bedsteborgerlige hjem i København K.

I det hele taget er Frøken Jensen ikke en almindelig husholderske, for hun opfinder og forbedrer opskrifter, der er både moderne, opfindsomme og økonomisk træfsikre. Og da hendes kogebog udkommer i 1901 ændrer den hendes liv og hendes sociale status. Hun bliver berømt, alle taler om kogebogen og kvinden bag. Hun udgiver flere kogebøger og begynder at skrive opskrifter til et lille ukendt ugeblad, der hurtigt bliver Danmarks største blad under navnet ”Hjemmet”.

Kogebogen er hendes løftestang til en karriere som succesfuld forretningskvinde, der tjener godt på fødevarereklamer og ikke går af vejen for at reklamere for produkter i sine opskrifter, som en ekstra indtjening.  Hun ender med at forsørge den familie, der engang havde ansat hende. Magtbalancen skifter, ikke bare i samfundet, men også indenfor hjemmets mure. Men kærligheden og venskabet går på tværs af alle skel; både de sociale og de biologiske.    

Teaterophold på Hotel Randers. Vi har indgået et samarbejde med Hotel Randers, som tilbyder et særligt teaterophold til en meget favorabel pris. Book en overnatning inklusiv to billetter til Frøken Jensens Kogebog til kun 1.298 kroner. Læs mere og book på Hotel Randers’ hjemmeside.

Medvirkende: Bodil Jørgensen, Lisbeth Knopper, Bue Wandahl, Lars Mølsted Bæk, Randers Teater Kor. m.fl.

Komponist og kapelmester: Anders Ortman

Violinist: Clara Richter

Dramatiker: Maj Rørbæk Damgaard

Instruktør: Martin Lyngbo

Scenograf og kostumedesigner: Rikke Juellund

Tak for inspiration til Helle Juhl: “Da Frøken Jensen blev moderne”.