• Kategori
 • Varighed
  110 minutter med pause
 • Sal
  Energi Salen, nummererede pladser, stolerækker
 • Aldersgrænse
  Fra 15 år
 • Producent
  Randers Teater
 • Billetpriser
  90 - 180 kr.
Køb billet Tilkøb

Frøken Jensens Kogebog

Frøken Jensens kogebog fortæller historien om, hvordan en forældreløs pige fra Randers blev hele Danmarks madmor. 

Kristine Marie Jensen blev født på en kro i Vestergade. Hun mister sine forældre i en ung alder, og fra da af er hendes tilværelse i Randers usikker. Det viser sig, at hendes sted-mormor kan tage sig af hende – i hvert tilfælde indtil hun også dør. På det tidspunkt er Kristine tolv år gammel. Hun står alene i verden, kun hjulpet af sin evne til at lave mad.

Senere bliver Kristine Jensen husholderske i en fin familie i København. Her møder hun en børneflok uden mor, så Kristine får rollen som reservemor. – særligt for det yngste barn, Lauritz Melchior, hvis fødsel var skyld i moderens død. Nu er det Kristine Jensen, der må tage sig af børn, der ikke er hendes egne. Opgaven forekommer overvældende. Særligt fordi familien Melchiors økonomi gradvist falder fra hinanden. Det kræver både arbejde og snilde at finde en vej, der kan skabe en fremtid for Kristine – og for de børn, hun er kommet til at holde af.

Frøken Jensens kogebog er en musikforestilling med fem skuespillere, to musikere samt sangere fra Randers Teater Kor på scenen.

Spisning inden forestillingen – hverdage
Inden forestillingen er det muligt at tilkøbe spisning, som foregår i vores foyer på 1. sal. Menuen er skabt af Rosengården i Hornbæk ved Randers i samarbejde med madkonsulent Bettina Buhl fra Det Grønne Museum. Pris kr. 180

Optakt med oplæg samt kaffe & kage inden forestillingen – lørdage
Fire lørdage tilbyder vi en spændende optakt om Frøken Jensen, hvorefter du kan nyde et lækkert stykke kage og en kop kaffe.

Den 7. og 28. september: Optakt ved forfatter Helle Juhl, hvis bog “Da Førken Jensen blev Moderne” har dannet inspiration til forestillingen.
Den 14. og 21. september: Optakt ved arkivleder Tina Knudsen Jensen fra Randers Stadsarkiv “Oplev Randers Gennem Frøken Jensens øjne”.
Pris kr. 120

Teaterophold på Hotel Randers. Vi har indgået et samarbejde med Hotel Randers, som tilbyder et særligt teaterophold til en meget favorabel pris. Book en overnatning inklusiv to billetter til Frøken Jensens Kogebog til kun 1.298 kroner. Læs mere og book på Hotel Randers’ hjemmeside.

Medvirkende: Bodil Jørgensen, Lisbeth Knopper, Rikke Lylloff, Bue Wandahl, Lars Mølsted, Randers Teater Kor.

Komponist og kapelmester: Anders Ortman

Violinist: Clara Richter-Bæk

Dramatiker: Martin Lyngbo

Instruktør: Martin Lyngbo

Manuskriptkonsulent: Maj Rørbæk Damgaard

Scenograf og kostumedesigner: Rikke Juellund

Lysdesigner: Lars Schou

Lyddesigner Chris Nielsen

Konsulent: Bettina Buhl, Det Grønne Museum

Tak for inspiration til Helle Juhl: “Da Frøken Jensen blev moderne”.