• Kategori
 • Varighed
  60 minutter
 • Sal
  Foyer
 • Producent
  Teatergrad
 • Billetpriser
  90 - 180 kr.
Køb billet Tilkøb

HOTspot

I krydsfeltet mellem kunstudstilling, dramatik, musik, lyrik, journalistik og billedkunst fører HOTspot publikum langt ud på indlandsisen, til toppen af de frodige færøske fjelde og helt ind i hovedet på den hvide danske mand, der modvilligt må bære skylden for århundreders koloniherredømme.

Omringet af storpolitiske konflikter sidder han efterladt i et gammelt badekar og klamrer sig til en smeltende isblok. Tynget af fortidens synder og angsten for, at rigsfællesskabet falder fra hinanden, må han gøre op med sig selv, om en simpel undskyldning er nok. I takt med at vandstanden stiger, øges kompleksiteten, og inden han drukner sammen med alle sine idealer, må der handles.

HOTspot er et publikumsinvolverende udstillingsformat, hvor teater smelter sammen med installationskunst, og hvor der stilles skarpt på det problematiske forhold mellem Danmark, Grønland og Færøerne.

Godt hjulpet på vej af de voldsomme klimaforandringer, fundet af olie og nye politiske venskaber er det arktiske område pludselig blevet et geopolitisk hotspot, og i Danmark er kolonispørgsmålet og vores globale indflydelse blevet aktuel igen.

HOTspot består både af en monolog på 25 minutter og derudover tid til at opleve det stationære udstillingsrum.

Medvirkende: Rolf Hansen eller Pelle Nordhøj Kann
Kuraterende instruktør: Christine Worre Kann
Dramatiker: Pelle Nordhøj Kann
Lys- og videodesigner: Flore Pelle Brandt