• Kategori
 • Varighed
  60 minutter
 • Sal
  Energi Salen, nummererede pladser, stolerækker
 • Producent
  Dansk Danseteater
 • Billetpriser
  90 - 180 kr.
Køb billet Tilkøb

KØTER

Æstetisk, morsom og prisvindende danseforestilling om vores indre gadehund.

Køter-fællesskabet repræsenterer en gruppe af smålige individer drevet af misundelse og frygt for det ukendte eller for den nytilkomne. Køter er et fællesskab, der ikke fejrer det enestående, men i stedet hylder middelmådigheden. De sørger for, at ingen gør sig bemærket, og at alle bliver på deres plads for ikke at ryste resten. Undertrykkelse er kernen i deres adfærd.

Bag “Køter” står den anerkendte valencianske koreograf Marina Mascarell, der har skabt værker for de allerstørste kompagnier i verden. I dette værk, oprindeligt skabt til GöteborgsOperans Danskompani, undersøger hun det skandinaviske samfund fra forskellige synsvinkler med udgangspunkt i Janteloven.

Inden forestillingen er det muligt at tilkøbe Loungelækkerier. Det foregår i Jysk Vin Lounge, hvor vi serverer et udvalgt glas vin fra Jysk Vin og to snacks fra Deli’en på Østervold. Aftenens indslag bliver en minikoncert.

⭐⭐⭐⭐⭐
“Velskrevet historiefortælling, hjerte og koreografisk kvalitet…”
Ungt Teaterblod

⭐⭐⭐⭐⭐
“Forbløffende dans om vort hundeliv”
Frederiksborg Amts Avis

⭐⭐⭐⭐
“Æstetisk lækkerbisken…”
Iscene

Dansere: Jessica Lyall, Lukas Hartvig-Møller, Merete Hersvik, Bradley Waller, Edward Pearce, Lúa Mayenco Cardenal, Kristin Bjerkestrand, Leticia Silva, Yi-Shao, Amancio Gonzalez & Wolf Govaerts, Luca Tomaselli

Iscenesættelse og koncept: Marina Mascarell

Koreografi: Marina Mascarell, Jessica Lyall, Lukas Hartvig-Møller, Merete Hersvik, Bradley Waller, Edward Pearce, Lúa Mayenco Cardenal, Kristin Bjerkestrand, Leticia Silva, Yi-Shao, Amancio Gonzalez & Wolf Govaerts, Luca Tomaselli

Musik: Yamila Ríos

Scenograf: Kristin Torp

Dramaturg: Bodil Persson

Kostumedesigner: Nina Botkay

Koreografisk assistent: Hilary Briggs, Patricia Seron Pawlik

Koreografisk praktikant: Ottavia Catenacci

Tekst: Josephine Olhoff-Jakobsen, Marina Mascarell

Lysdesigner: Raphael Frisenvænge Solholm

Skrædder: Maria Ipsen

Foto: Bradley Waller