• Kategori
 • Varighed
  140 minutter med pause
 • Sal
  Talentsal, unummererede pladser, stolerækker
 • Producent
  Akut360
 • Billetpriser
  90 - 180 kr.
Køb billet Tilkøb

Krigsbørn

Børn er de mest uskyldige, når krigen raser, og de er altid krigens sikre og evindelige ofre. Børn mister, lider og dør i krig. Det er udgangspunkt for forestillingen ”Krigsbørn”, der primært bygger på tekster fra to af den hviderussiske forfatter og nobelpris-modtager Svetlana Aleksijevitjs bøger og på personlige vidnesbyrd om krig set med henholdsvis barnets og kvindens øjne.

Hertil inddrages helt aktuelle fortællinger fra den igangværende krig i Ukraine. Forestillingen er i sin tematik en opfølgning på forestillingen ”Zinkdrengene”, som fik stor succes på Husets Teater og på turné i Danmark. Aleksijevitj har gjort det til sin livsopgave at give stemme til det ”lille” menneske fanget i store verdenshistoriske begivenheder, og hun stiller skarpt på spørgsmålene: Hvad er et menneske? Og hvad bliver mennesket til i krig, i mødet med det mest umenneskelige?

I ”Krigsbørn” bliver teksten og de fem skuespillere på scenen understøttet af et smukt og kraftfuldt musik- og billedunivers, hvor enkelhed og mættet symbolik går hånd i hånd.

Loungelækkerier inden forestillingen (kun den 22/10)
Inden forestillingen er det muligt at tilkøbe Loungelækkerier. Det foregår i Jysk Vin Lounge, hvor vi serverer et udvalgt glas vin fra Jysk Vin og to snacks fra Deli’en på Østervold. Aftens indslag bliver et oplæg med oplæg med instruktør Andreas Dawe

Spisning inden forestillingen (kun den 24/10)
Maden til “Krigsbørn” er mørbradgryde med ris, grønt og brød fra Deli’en Østervold. Spinsing foregår ved langborde på 1. sal af foyeren.

Skuespillere: Yulia Bulankina Lystbæk, Christina Meincke, Charlotte Bøving, Bo Carlsson, Jesper Hyldegaard

Forfatter: Svetlana Aleksijevitj

Bearbejdelse og instruktion: Andreas Dawe

Musik: Nini Julia Bang

Lyddesigner: Gregers Kjar

Scenograf: Julie Forchhammer

Dukker: Rolf Søborg Hansen