Da Watermusic fandt sted tre smukke sensommeraftener i september 2017, var det kulminationen på flere års arbejde. Det er uden sammenligning, det største projekt, som Randers EgnsTeater har lavet, og det bliver det sandsynligvis ved med at være. Nationale og internationale kunstnere samt i hundredevis af lokale frivillige løftede i flok med det øvrige kulturliv, erhvervsliv og foreninger. Det var en storslået proces, som vi til stadighed vil tænke på med stolthed og ikke mindst stor taknemmelighed. Resultatet gav genlyd både herhjemme og i udlandet.

Handlingen i Watermusic er inspireret af historien om pramdragerne, der tilbage i 1700- og 1800-tallet fragtede varer via vandveje på Gudenå, og på den måde trækker på den fælles, lokale historie, der er omkring  Randers. Samtidig dykker den ned og hentede sit materiale i universelle grundfortællinger. Når land møder vand, kan der skabes en by. Når mand møder kvinde, kan der skabes et liv. Hermed er fundamentet til stede for at skabe sig en tilværelse, en hjemstavn, et sted hvor livet kan vokse og udvikle sig på godt og ondt.

Watermusic var ét ud af 12 udvalgte fuldmåneprojekter i det officielle program for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og et af de største event i det hele taget i forbindelse med kulturhovedstadsåret.

Medvirkende: Oh land, Motionhouse dansere, statister og Korby Randers
Instruktion: Kevin Finnan, Motionhouse (UK)
Komponist: Oh Land (DK)
Animation: Logela Multimedia (Es)
Scenografi og kostumer: Sus Haugland (DK)
Lysdesign: Phil Supple (UK)

Anmeldelser:

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

“…en oprigtig innovativ og veludført opførelse, hvor både musik, lyd og lys gik op i en højere enhed, der formåede at samle både unge og gamle.”
Gaffa (læs hele anmeldelsen)

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ 

“…mageløs iscenesættelse”
Randers Amtsavis (link til anmeldelsen)