Om talentlinjen

Optagelsesprøverne til talentlinjen sæson 24/25 bliver 6. juni 2024!
Frist for ansøgning: 23. maj.

På Talentlinjen vil du opleve et meget koncentreret og ambitiøst skuespillertræningsforløb, hvor du bliver præsenteret for forskellige retninger. Holdet arbejder intensivt, fokuseret og dedikeret med skuespillerens mange redskaber, så alle kan opleve glæden ved at udvikle stærke kompetencer inden for skuespillet. Vi oplever ofte, at elever fra talentskolen efterfølgende søger ind på uddannelser, der giver adgang til at arbejde professionelt med scenekunst.
Randers Teater sætter rammen med gode sceneforhold, dygtige undervisere og et personale, der på alle måder ønsker, at det bliver en spændende tid for holdet, som bliver en del af teatret.
Talentlinjens elever er altid velkomne til at udvikle egne teaterprojekter ved siden af den skemalagte undervisning. Hvis der er en sal ledig på teatret, så kan man booke den.

Periode: Fra september til maj året efter
Alder: 17 – 26 år
Antal elever på holdet: Max 10 elever

Undervisning

En ugentlig prøveaften, tirsdage kl. 18.30 – 22.00. Desuden en weekend-workshop pr. måned (både lørdag og søndag)  og et intensivt opløb til afgangsforestillingen i april/ maj måned.
Holdet ser ca. 10 professionelle teaterforestillinger på Randers Teater i perioden. Billetterne er gratis.
Der er mødepligt på holdet, både til undervisningen og til forestillingerne.

Undervisere

Talentlinjen har i hver sæson en grundlærer, som er professionel skuespiller og arbejder som sådan. Denne underviser instruerer også Talentholdets stort anlagte afgangsforestilling i foråret. En forestilling der produceres i det professionel teatres ramme, med lys, lyd, scenografi, kostumer etc.
I sæsonens weekend workshops har holdet gæstelærere, som kommer fra hele landet. Højt profilerede teaterfolk med forskellige specialer.

Pris

2.800 kr. for hele forløbet (går til teaterbilletter og en teatertur til en national-/landsdelsscene)
Gebyr betales i to rater af 1.400 kr.

Optagelsesprøven

Du skal til en optagelsesprøve for at søge ind på Talentlinjen.

Om selve prøven: Til prøven skal du præsentere en teatertekst (monolog / en bid tekst hvor der ikke er andre roller end dig) af ca. 3 minutters varighed, som du har lært udenad og har øvet dig godt på, som du viser os der sidder i optagepanelet. Herunder finder du forslag til tekster, som du er velkommen til at bruge, men det er også rigtig fint, hvis du selv har fundet en tekst, du vil præsentere til prøven. Når du har præsenteret din tekst vil en af skuespillerne i optageudvalget lave en lille improvisation sammen med dig.

Eksempler på monologer for mænd eller for kvinder.

Derefter er der plads til spørgsmål, hvis der er noget, du vil vende med os om Talentlinjen. Sammenlagt tager optagelsesprøven ca. 10 – 15 minutter.

Hvem sidder i optageudvalget?
Udvalget består som udgangspunkt af undervisere på Talentlinjen og Tine Eibye (skuespiller, dramaturg og leder af Randers Teaters Talentskole)

Det skal være en rigtig god oplevelse at gå til optagelsesprøven
På Randers Teaters Talentskole skaber vi en uhøjtidelig og hyggelig stemning omkring optagelsesprøverne. For os er det vigtigt, at hver enkelt af jer der søger ind får noget ud af prøven, og selv om det er naturligt, at man er lidt nervøs, så er der masser af plads til at stoppe op og sige: ”Jeg tager den lige igen” etc.
Vi optager 10 elever på Talentlinjen. Kommer du ikke ind på Talentlinjen, er du sikret en plads på Talentskolens Grundhold, hvis du ønsker det. Her er der ikke optagelsesprøve for at komme ind.

Du er meget velkommen til at kontakte talentskolens leder, Tine Eibye, med spørgsmål om optagelsesprøven eller Talentskolen generelt på tine@rt.dk eller 22 29 27 57.