En del af vores opdrag som §5 teater er, at vi skal udvikle vores grønne profil med henblik på endnu større bæredygtighed både i teaterproduktioner og vores drift i øvrigt.

Følgende tiltag kan nævnes i den forbindelse:

Lys

Et teater bruger mange lamper. Derfor er der også sparet meget energi ved at skifte lyskilder ud med LED. I dag er alle vores lamper i salene med LED, og i resten af teatret udskifter vi løbende. Blandt andet er der i forbindelse med den store renovering af teatret og vores nye foyer-tilbygning lagt stor vægt på LED lyskilder.

Byggeri

Nybyg er en god lejlighed til at gentænke nogle ting, og det har vi gjort i forbindelse med tilbygningen i form af vores nye foyer, hvor der er lagt særlig vægt på bæredygtige løsningsforslag:

  • Vi har som en del af inventaret valgt stole af genbrugsplads fra Randers. Stolene er af modellen FALK og er fremstillet af designmøbelproducenten HOUE
  • Valg af hvidt tagpap gør, at bygningen bliver knap så varm indvendig. Samtidig er det med til at rense luften for skadelige partikler
  • På den nyanlagte parkeringsplads vil der komme ladestandere til el-biler
  • Vi opsætter et solcelle-anlæg på taget.

Tryksager

Vi overvejer løbende, hvordan og hvornår der kan spares på tryksager.

Vi har tidligere husstandsomdelt vores sæsonprogram, men er gået tilbage til kun at sende ud til eksisterende kunder samt udlevere det i billetsalget.

Hvert år sender vi en række forestillinger på turne rundt i landet. Tidligere sendte vi en pakke med plakater til alle spillesteder. Her er vi gået over til, at de selv skal bestille det antal, de har brug for. Samtidig er vi gået væsentlig ned i plakatstørrelse, hvilket er med til at give en stor besparelse på papir og tryksværte.

Vi har investeret i indendørs info-skærme for at reducerer print af plakater og andre informationsmaterialer.

Vi opfordrer vores kunder til vise billetterne på deres mobil i stedet for at printe dem.

Produktioner

Randers Teater har et fjernlager, hvor vi opmagasinerer produktioner, regi og kostumer i store mængder. Det bruges selvfølgelig til genopsætninger, men der tænkes også meget i genanvendelse, hvor det er muligt. Vi genbruger metal og træ til nye produktioner, og vores kostumer anvendes, som de er, eller genanvendes i nye formater. Vi har også et rigtig godt samarbejde med byens genbrugsbutikker, da vi gerne vil tænke bæredygtighed og økonomi ind, hvor det er muligt.